УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ В КОНТЕКСТІ НАУКИ СОЦІАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ

Автор(и)

  • Oksana Haievska Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.20998/%25x

Ключові слова:

національна ідея, національна ідея організаційного розвитку, наука соціального управління, організаційний розвиток, система української демократії, пострадянська свідомість, організаційне мислення

Анотація

Пропонується науково виважене з точки зору соціального управління бачення української національної ідеї, яка, з одного боку, набула у процесі соціальних перетворень неабиякого значення, а з іншого - спекулятивне політичне використання якої сьогодні призводить до зниження ефективності провадження реформаційних процесів в Україні. 

Організаційний розвиток як національна ідея достатньо переконливо проявляє себе в Україні в одній із форм сучасної самоорганізації українства — управлінській діяльності. Управлінська діяльність як прояв управлінської цивілізації українства — головна умова та інструмент організаційного розвитку, за допомогою яких такий розвиток взагалі можливий.

Крім того, саме в управлінській діяльності, особливо в її професійній формі, виявляється рівень організаційного розвитку суспільства, його окремих
структур (підструктур).

Біографія автора

Oksana Haievska, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

доктор філософських наук, професор кафедри політології та соціології ДВНЗ “Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана”

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-12-25

Номер

Розділ

ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ФЕНОМЕНІВ ЛІДЕРСТВА, УПРАВЛІННЯ ТА РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ОБ’ЄКТА